Házi jégkrém

Házi jégkrém
  • Előkészítés
    5 perc
  • Sütés/főzés
    4 óra (hűtés)
  • Adag
    10
  • Megtekintés
    818

Nyáron mindenki szereti a fagylalt nyújtotta felfrissülést. Három házi jégkrém receptet és négy változatot hoztunk, így könnyen megtalálhatod a számodra legkedvesebb ízt. Készítsd el magad a nyár legkedveltebb édességét, a fagyit. Ahogy látni fogod rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető a házi jégkrém, amely gyermekkel közösen szórakoztató időtöltés is lehet.

A másik előnye a házi jégkrémnek/fagylaltnak, hogy a magad válogatta természetes alapanyagokból készítve, mentes lesz a káros adalékanyagoktól, az ízfokozók, tartósítószerek és színezőanyagoktól.

Kiegészítés a házi jégkrém elkészítéséhez

A jégkrém készítésénél a jégkrém típusa szerint változtató az alapanyagok összetétele. Ezekben a receptekben fagyasztott gyümölcsöt használtam. A gyümölcsös jégkrémet, gyümölcsteával, tejjel (állati, növényi), tejszínnel és joghurttal kombinálva is elkészítettem és mindegyik nagyon finom lett. A variációknak köszönhetően a család minden tagja megtalálta a neki tetsző változatot.

Az erdei gyümölcsös, smoothie jellegű jégkrém görög joghurt hozzáadásával tovább krémesíthető és dekorálható. Ha nem turmixoljuk teljesen össze az alapot a joghurttal, hanem egy szilikon spatula vagy fakanál segítségével keverjük össze óvatosan, akkor márványos mintázatot adhatunk a jégkrémnek.

A jégkrémek édesítéséhez mézet választottam, amit személy szerint én preferálok. De természetesen bármilyen “folyékony állagú” édesítőszerrel, akár agavéval, datolya pürével is helyettesíthető.

A finomságok elkészítése összesen 5 percet vesz igénybe. A hosszabb folyamat, az a fagyasztás, amihez minimum 4 óra szükséges.

A receptekhez megadott mennyiségekből kb. 10 adag jégkrém készíthető el, amely függ a forma típusától és űrtartalmától.

További desszert ötletekért kattints a Desszertek menüpontra.

Házi jégkrém készítése 4 ízben videó:

Hozzávalók

Erdei gyümölcsös jégkrém

Ananászos jégkrém

Csokis banános jégkrém

    Receptleírás

    A recept bemutatásához én most az erdei gyümölcsös jégkrém változatot választottam, ezen keresztül mutatom be az elkészítés módját. A többi íz esetén is ugyanez az eljárás, csak az összetevők változnak.

    Lépés 1

    Válaszd ki a neked legjobban tetsző változatot és annak összetevőit tedd egy turmixgépbe.

    Lépés 2
    Házi jégkrém

    Turmixold össze. Először (kb. 1 percig) alacsony fokozaton, majd utána mehet a magasabb fokozat.

    Lépés 3

    Töltsd jégkrém formákba és tedd min. 4 órára a fagyasztóba.

    Download PDF

    Nézd meg ezeket a recepteket is:

    Szólj hozzá!

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük